Login
English      Slovensko
DIST Oddelek za informacijske znanosti in tehnologijo
sobota, 11. marec 2017

Profesor Aaron Quigley na obisku

V veselje nam je gostiti profesorja Aarona Quigleya od 5. do 24. marca. Profesor je vodja Human Computer Interaction v School of Computer Science na University of St Andrews. Je tudi podpredsednik ACM SIGCHI za konference (in bivši ACM SIGCHI namestnik vodje za posebne konference). Obiščite njegov Orcid profil za pregled njegovih del, nagrad, ipd.

Aaron bo na UP FAMNIT predaval iz področij interakcije človek-računalnik, dopolnjene in virtualne resničnosti ter vizualizacije podatkov.

Njegovi raziskovalni interesi vključujejo površinsko in večzaslonsko računalništvo, interakcijo človek-računalnik, vseprisotno računalništvo in vizualizacijo podatkov. Objavil je več kot 160 mednarodno recenziranih publikacij kot avtor člankov v revijah, konfrerenčnih zbornikih, delavnicah in poglavjih v knjigah. Bil je tudi urednik knjig in ima 3 patentov. Poleg tega je služboval v več kot 80 programskih odborih in je sodeloval pri predsedovanju v več kot 20 mednarodnih konferencah in delavnicah, vključno s prestižnimi konferencami kot so UIST, ITS, CHI, Pervasive, UbiComp, Tabletop, LoCA, UM, I-HCI, BCS HCI in MobileHCI.