Login
English      Slovensko
DIST Oddelek za informacijske znanosti in tehnologijo

Na seminarju so bili predstavljeni tehnološki pristopi za kontroliranje širjenja SARS-COV-2 s poudarkom na poenostavljenem in pospešenem postopku obveščanja ljudi, ki so bili morda izpostavljeni virusu, ob hkratnem zagotavljanju njihove zasebnosti.

Raffaele De Amicis je izredni profesor na Šoli za elektrotehniko in računalništvo na Državni univerzi Oregon. Doktoriral je na področju oblikovanja in metod industrijskega inženiringa na Tehniški fakulteti Univerze v Bologni, Italija. Od leta 1999 do 2003 je bil znanstveni sodelavec na Fraunhoferjevem inštitutu za računalniško grafiko v Darmstadtu v Nemčiji in višji raziskovalec na Tehniški univerzi v Darmstadtu. Pred prihodom na Državno univerzo v Oregonu je bil izvršni direktor GraphiTech-a, Centra za napredne tehnologije računalniške grafike v Trentu v Italiji. Raziskave dr. De Amicisa se osredotočajo na možnosti, ki jih nudijo tehnologije mešane resničnosti na področju oblikovanja, kreativnosti in analitike. Bil je vodja več multidisciplinarnih projektov, ki so jih financirale Evropska komisija, Organizacija Severnoatlantske pogodbe, vladne agencije in industrija s skupnim proračunom v višini 47 milijonov evrov. Kot podpredsednik upravnega odbora GraphicsMedia.net je dr. De Amicis razvil močne kompetence za gradnjo in upravljanje uspešnih večnacionalnih organizacij. V tem okviru je vzpostavil tesne povezave z različnimi akademskimi in raziskovalnimi inštituti, tako na nacionalni kot mednarodni ravni.

Profesorica Kim Binsted, raziskovalka in predavateljica na Univerzi na Havajih, bo imela Ponedeljkov seminar z naslovom "The Journey to Mars: The risks of long-duration human space exploration, and how we are overcoming them".

Veljko Pejovic je docent na Fakulteti za računalništvo in informatiko na Univerzi v Ljubljani. Njegova rayiskovalna področja zajemajo mobilno računalništvo, interakcijo človek-računalnik, učinkovito računalništvo in interakcijo tehnologije in družbe. Njegovo delo o modeliranju gibanja uporabnikov in komunikacijskega vedenja iz zgodovine telefonskih klicev je leta 2013 zmagalo na Orange D4D Challenge. Njegovo delo na področju modeliranja prekinitev je bilo nominirano za najboljši članek na konferenci ACM UbiComp'14.

Poleg seminarja smo Veljkotu razkazali tudi laboratorij HICUP in tekoče raziskovalne projekte.

Profesor Hirokazu KATO bo v ponedeljek, 24. junija 2019, ob 16. uri na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem imel predavanje v okviru Ponedeljkovega seminarja. (Predavalnica VP1)

Hirokazu KATO je diplomiral na Univerzi v Osaki na Japonskem leta 1996. Od tedaj je na Univerzi v Osaki in Mestni univerzi Hiroshima. Od leta 2007 dela na Nara Inštitutu za znanost in tehnologijo, kjer vodi Interactive Media Design Lab. Profesor Kato je več kot 15 let preučeval dopolnjeno resničnost. Leta 1999 je razvil knjižnico za sledenje, imenovano ARToolKit, ki je pomembno vplivala na rast raziskav področja. Zaradi svojega dela je leta 2009 prejel IEEE VGTC nagrado za doprinost dopolnjeni resničnosti in nagrado za trajni vpliv na 11. mednarodnem simpoziju IEEE o mešani in dopolnjeni resničnosti (ISMAR) leta 2012.

V ponedeljek, 11. februarja 2019, bo ob 16.00 uri v prostorih UP FAMNIT predstavil doktroski študent Sead JAHIĆ predavanje v okviru ponedeljkovega seminarja.

V ponedeljek, 28. januarja 2019, bo ob 16.00 uri bo Mate HEGYHATI izvedel seminar z naslovom "Challenges in the cyclic scheduling of batch processes" v okviru Ponedeljkovega Seminarja Računalništva in Informatike na UP FAMNIT.

V ponedeljek, 14. januarja 2019, bo ob 16.00 uri bo Nino Bašić v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem izvedel predavanje z naslovom "Academic publishing from a viewpoint of a galley-man" v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

Dr. Marinka ŽITNIK je podoktorska raziskovalka računalništva in informatike na Stanford Univerzi. Na ponedeljkovem seminarju računalništva in informatike bo predavala na temo "Deep Learning for Network Medicine" - tokrat izjemoma v četrtek.

László HAJDÚ bo v ponedeljek, 19. novembra 2018, bo ob 16.00 uri imel predavanje z naslovom "Network based data analytics"

Seminar z naslovom "Application-oriented scheduling problems in public bus transportation" bo izvedel Balázs DÁVID v ponedeljek, 12. novembra 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 5. novembra 2018, bo ob 16.00 uri bo Domen ŠOBERL izvedel seminar z naslovom "Planning with qualitative models in robotic domains" v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper. Seminar poteka v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

The Monday Seminar of Computer Science of the Departments of Information Sciences and Technology from UP FAMNIT and UP IAM will be held on Monday, October 22, 2018 at 16:00 at UP FAMNIT. The seminar will be presented by Julie DUCASSE.

Leon KOPITAR bo izvedel Ponedeljkov Seminar Računalništva in Informatike 15. oktobra 2018 ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper.

V ponedeljek, 8. oktobra 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih UP FAMNIT potekal Ponedeljkov Seminar Računalništva in Informatike. Predaval bo doktorski študent Aleksandar TOŠIĆ.

V ponedeljek, 8. oktobra 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE imel predstavitev doktorski študent Aleksandar Tošić.

Oba seminarja bosta izvedena v torek, 2. oktobra 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem. Naslova seminarjev sta: The Distance Orientation Problem in Characterising AT-Free Graphs with BFS.

Ponedeljkov Seminar Računalništva in Informatike, 27. avgusta 2018 z naslovom "Uporaba taksonomije za shranjevanje zaznamkov" bo izvedel Gregor LEČIĆ.

Peter CHANTHANAKONE bo v ponedeljek, 28. maja 2018, ob 16.00 predstavil seminar na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem.

Peter Chanthanakone je nagrajeni režiser in producent, specializiran za 3D animirane kratke filme. Zmagal je na številnih filmskih festivalih. Njegovi sanimirani filmi so bili predstavljeni v Nemčiji, Franciji, Avstriji, Kanadi, Kitajski, Belgiji, S. Koreji, Pakistanu, Indiji, Avstraliji, Italiji. na priznanem VIEW Animation Video Festival in na velikanskem zaslonu na Times Squareu na mednarodnem filmskem festivalu v NYC.

Jason ALEXANDER bo v ponedeljek, 21. maja 2018, ob 16. uri na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem predstavil seminar z naslovom "Veliki izzivi v raziskavi spreminjajočega se vmesnika".

Jason ALEXANDER je višji predavatelj. na Univerzi v Lancastru (Velika Britanija) in je specializiran za razvoj vmesnikov, ki dimanično spreminjanjajo obliko, površino ali geometrijo na podlagi digitalne vsebine ali uporabniškega vnosa in zlasti njihove uporabe na "fizikalizaciji" podatkov.

Vladislav Kuboň bo 7. maja 2018 ob 16.00 na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem predstavil seminar z naslovom "Slovnica za češčino: od prvih poskusov do industrijske aplikacije".

V ponedeljek, 14. maja 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

Luis A. LEIVA je soustanovitelj in glavni tehnološki direktor (CTO) pri podjetju Sciling s sedežem v Španiji.

V sredo, 25. aprila 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 23. aprila 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 16. aprila 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

Ponovno izjemoma v sredo, 11. aprila 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

Seminar z naslovom "On body and Out of body Interactions" bo Jessica CAUCHARD predstavila v sredo, 4. aprila 2018, ob 16.00 na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem.

Jessica CAUCHARD je višja predavateljica na IDC Herzliya v Izraelu na oddelkih za računalništvo in komunikacije. Jessica je bila postodoktorska znanstvena sodelavka v laboratoriju Human-Computer Interaction na Stanford univerzi in doktorirala na Univerzi v Bristolu v raziskovalnem laboratoriju Interaction & Graphics.

Kaveh BAZARGAN bo v ponedeljek, 9. aprila 2018, ob 16.00 na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije predstavil seminar z naslovom "Strateške raziskave uporabnikov za analizo in oblikovanje boljših socialno-tehničnih sistemov: za izboljšanje družbenega napredka za vse". Predavanje bo v angleškem jeziku. 

V sredo, 28. marca 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih FAMNIT, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE. Predavatelj Matthew TURK je predstojnik Oddelka za računalništvo na University of California, Santa Barbara (ZDA) in direktor laboratorija UCSB Four Eyes.

V ponedeljek, 12. marca 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na  Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

 

V ponedeljek, 5. marca 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koperpredavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 19. februarja 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 15. januarja 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 18. decembra 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 11. decembra 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 27. novembra 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 13. novembra 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V petek, 10. novembra 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 23. oktobra 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 16. oktobra 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 21. avgusta 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 5. junija 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 22. maja 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih UP FAMNIT predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA z naslovom "Nosilec krovnih stekelc za barvanje tkivno-celičnih preparatov - od izuma do patenta", ki ga bo izvedel dr. Borut JERMAN iz podjetja BIA - Podjetje za laboratorijsko in procesno opremo, d.o.o.

V ponedeljek, 24. aprila 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih UP FAMNIT seminar z naslovom "Challenges for the Web of Things: interoperability, privacy and software architectures", ki ga bo imel profesor Michael Mrissa.

V torek, 18. aprila 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem imel predavanje dr. Luka Ausec z naslovom "Current challenges in bioinformatics".

V ponedeljek, 10. aprila 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 20. marca 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper imel predavanje z naslovom "Ubiquitous User Interfaces" profesor Aaron Quigley.

 

V ponedeljek, 6. marca 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 27. februarja 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 20. februarja 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.
 

V ponedeljek, 16. januarja 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE z naslovom "Z analizo strukture DNA izboljšamo metode za razpoznavanje zaporedij DNA in njihove biološke funkcije"

V ponedeljek, 9. januarja 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem potekalo predavanje z naslovom "Basics of GPU programming using Cuda", ki ga bo imel Prof. Nouredine Melab.

V ponedeljek, 19. decembra 2016, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper imel predavanje Marko Grobelnik z naslovom "Cross-lingual Global Media Monitoring" v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 12. decembra 2016, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper imel predavanje dr. Primož Škraba z naslovom "Minimum Spanning Acycles" v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 5. decembra 2016, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje z naslovom "Multimodal virtual and augmented reality interaction experiences" Wolfganga Hürsta v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 28. novembra 2016, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper Ponedeljkov Seminar z naslovom "Univerzitetni programerski maraton".

V ponedeljek, 21. novembra 2016, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Seminar z naslovom "Izdelava terminologije z uporabo jezikovnih tehnologij".

V ponedeljek, 14. novembra 2016, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

Na seminarju bomo skušali razjasniti pojma "podatkovna znanost" in "podatkovni znanstvenik"

V ponedeljek, 24. 10. ob 16:00, bodo imeli seminar iz podjetja Dinit card services d.o.o. Seminar se bo odvijal v Mali predavalnici 2 na UP Famnit (FAMNIT-1-MP2), Glagoljaška 8, Koper.

V ponedeljek, 17. 10. ob 16:00, bo imel seminar Blaž Zabukovec. Seminar se bo odvijal v Mali predavalnici 2 na UP Famnit (FAMNIT-1-MP2), Glagoljaška 8, Koper.

V ponedeljek, 26. septembra 2016, bosta ob 16.00 uri v okviru Raziskovalnega seminarja predavanji  "Google Maps in AngularJs direktiva Gmap" in "Uporaba podatkovnih struktur Bloomovih filtrov na področju digitalne forenzike". Seminar organizirata Oddelka za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V predstavitvi si bomo ogledali razvoj modela obratne logistike na primeru odpadnega lesa v Sloveniji.

Natančneje bo avtor predstavil dva modula, pri katerim je pripomogel pri razvoju - Paragraphs (za boljše strukturiranje vsebin) ter Translation Management Tool (za lažje prevajanje vsebin).

V ponedeljek, 27. junija 2016, bo ob 16.00 uri bosta v prostorih UP FAMNIT potekala dva semnarja.

The presentation will focus on topics that are most relevant to Academia

V preteklih desetih letih je zaživelo podro?je strojnega u?enja in z njim povezanega globokega u?enja (ang. "Deep Learning"). To je bilo mogo?e z naraš?ajo?imi ra?unskimi sposobnostmi ra?unalnikov in vse ve?jimi podatkovnimi zbirkami na katerih lahko u?imo algoritme. Poleg akademskega zanimanja je v vse ve?jem trendu uporaba in razvoj globokega u?enja tudi v podjetjih kot so IBM, Google, Facebook, itd. Globoke nevronske mreže danes uporabljamo za razpoznavo objektov v slikah, razpoznavo govora, modeliranje jezikov, podjetja ga uporabljajo v oglaševanju, raziskovanju uporabnikovega obnašanja in ponujanju vse boljših uporabniških izkušenj in na vse ve? drugih podro?jih.

SAP SE je podjetje s 43 letno zgodovino, ki se je iz malega regionalnega podjetja razvil v vrhunsko svetovno korporacijo. Danes je SAP v središ?u poslovno tehnološke revolucije, saj je na globalnem trgu vodilni ponudnik poslovnih programskih rešitev, prisoten v 130 državah, ima ve? kot 296.000 strank in zaposluje ve? kot 75.600 ljudi.

Vabimo vas na predavanje gostujo?ega profesorja prof. dr. El-Ghazalija Talbija,
ki bo v torek, 17.5.2016 ob 16:00 v predavalnici FAMNIT-MP2.
Predavanje bo v angleškem jeziku.

Oceani prekrivajo 71 % površja zemlje in o njih vemo bistveno manj kot o kopnem. Podatke naj bi imeli le o 5 % morskega dna, pa še ti se po kakovosti in lo?ljivosti ne morejo primerjati s satelitskimi podatki o kopnem. Predstavili bomo prakti?no uporabno metodo akusti?ne klasifikacije morskega dna. Pogledali si bomo celoten postopek, od zajema surovih podatkov do karte tipov morskega dna.