Login
English      Slovensko
DIST Oddelek za informacijske znanosti in tehnologijo

V ponedeljek, 8. oktobra 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE imel predstavitev doktorski študent Aleksandar Tošić.
 

V ponedeljek, 14. maja 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

Luis A. LEIVA je soustanovitelj in glavni tehnološki uradnik (CTO) pri podjetju Sciling, agencija za strojno učenje s sedežem v Španiji.

V sredo, 25. aprila 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

 

V ponedeljek, 23. aprila 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 16. aprila 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

 

Ponovno izjemoma v sredo, 11. aprila 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 5. marca 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koperpredavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

 

V sredo, 28. marca 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih FAMNIT, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE. Predavatelj Matthew TURK je predstojnik Oddelka za računalništvo na University of California, Santa Barbara (ZDA) in direktor laboratorija UCSB Four Eyes.

V ponedeljek, 12. marca 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na  Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

 

V ponedeljek, 19. februarja 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 15. januarja 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 18. decembra 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 11. decembra 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 27. novembra 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 13. novembra 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V petek, 10. novembra 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 23. oktobra 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 16. oktobra 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 21. avgusta 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 5. junija 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 22. maja 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih UP FAMNIT predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA z naslovom "Nosilec krovnih stekelc za barvanje tkivno-celičnih preparatov - od izuma do patenta", ki ga bo izvedel dr. Borut JERMAN iz podjetja BIA - Podjetje za laboratorijsko in procesno opremo, d.o.o.

V ponedeljek, 24. aprila 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih UP FAMNIT seminar z naslovom "Challenges for the Web of Things: interoperability, privacy and software architectures", ki ga bo imel profesor Michael Mrissa.

V torek, 18. aprila 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem imel predavanje dr. Luka Ausec z naslovom "Current challenges in bioinformatics".

V ponedeljek, 10. aprila 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 20. marca 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper imel predavanje z naslovom "Ubiquitous User Interfaces" profesor Aaron Quigley.

 

V ponedeljek, 6. marca 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 27. februarja 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 20. februarja 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.
 

V ponedeljek, 16. januarja 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE z naslovom "Z analizo strukture DNA izboljšamo metode za razpoznavanje zaporedij DNA in njihove biološke funkcije"

V ponedeljek, 9. januarja 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem potekalo predavanje z naslovom "Basics of GPU programming using Cuda", ki ga bo imel Prof. Nouredine Melab.

V ponedeljek, 19. decembra 2016, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper imel predavanje Marko Grobelnik z naslovom "Cross-lingual Global Media Monitoring" v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 12. decembra 2016, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper imel predavanje dr. Primož Škraba z naslovom "Minimum Spanning Acycles" v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 5. decembra 2016, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje z naslovom "Multimodal virtual and augmented reality interaction experiences" Wolfganga Hürsta v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V ponedeljek, 28. novembra 2016, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper Ponedeljkov Seminar z naslovom "Univerzitetni programerski maraton".

V ponedeljek, 21. novembra 2016, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Seminar z naslovom "Izdelava terminologije z uporabo jezikovnih tehnologij".

V ponedeljek, 14. novembra 2016, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

Na seminarju bomo skušali razjasniti pojma "podatkovna znanost" in "podatkovni znanstvenik"

V ponedeljek, 24. 10. ob 16:00, bodo imeli seminar iz podjetja Dinit card services d.o.o. Seminar se bo odvijal v Mali predavalnici 2 na UP Famnit (FAMNIT-1-MP2), Glagoljaška 8, Koper.

V ponedeljek, 17. 10. ob 16:00, bo imel seminar Blaž Zabukovec. Seminar se bo odvijal v Mali predavalnici 2 na UP Famnit (FAMNIT-1-MP2), Glagoljaška 8, Koper.

V ponedeljek, 26. septembra 2016, bosta ob 16.00 uri v okviru Raziskovalnega seminarja predavanji  "Google Maps in AngularJs direktiva Gmap" in "Uporaba podatkovnih struktur Bloomovih filtrov na področju digitalne forenzike". Seminar organizirata Oddelka za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

V predstavitvi si bomo ogledali razvoj modela obratne logistike na primeru odpadnega lesa v Sloveniji.

Natančneje bo avtor predstavil dva modula, pri katerim je pripomogel pri razvoju - Paragraphs (za boljše strukturiranje vsebin) ter Translation Management Tool (za lažje prevajanje vsebin).

V ponedeljek, 27. junija 2016, bo ob 16.00 uri bosta v prostorih UP FAMNIT potekala dva semnarja.

The presentation will focus on topics that are most relevant to Academia

V preteklih desetih letih je zaživelo podro?je strojnega u?enja in z njim povezanega globokega u?enja (ang. "Deep Learning"). To je bilo mogo?e z naraš?ajo?imi ra?unskimi sposobnostmi ra?unalnikov in vse ve?jimi podatkovnimi zbirkami na katerih lahko u?imo algoritme. Poleg akademskega zanimanja je v vse ve?jem trendu uporaba in razvoj globokega u?enja tudi v podjetjih kot so IBM, Google, Facebook, itd. Globoke nevronske mreže danes uporabljamo za razpoznavo objektov v slikah, razpoznavo govora, modeliranje jezikov, podjetja ga uporabljajo v oglaševanju, raziskovanju uporabnikovega obnašanja in ponujanju vse boljših uporabniških izkušenj in na vse ve? drugih podro?jih.

SAP SE je podjetje s 43 letno zgodovino, ki se je iz malega regionalnega podjetja razvil v vrhunsko svetovno korporacijo. Danes je SAP v središ?u poslovno tehnološke revolucije, saj je na globalnem trgu vodilni ponudnik poslovnih programskih rešitev, prisoten v 130 državah, ima ve? kot 296.000 strank in zaposluje ve? kot 75.600 ljudi.

Vabimo vas na predavanje gostujo?ega profesorja prof. dr. El-Ghazalija Talbija,
ki bo v torek, 17.5.2016 ob 16:00 v predavalnici FAMNIT-MP2.
Predavanje bo v angleškem jeziku.

Oceani prekrivajo 71 % površja zemlje in o njih vemo bistveno manj kot o kopnem. Podatke naj bi imeli le o 5 % morskega dna, pa še ti se po kakovosti in lo?ljivosti ne morejo primerjati s satelitskimi podatki o kopnem. Predstavili bomo prakti?no uporabno metodo akusti?ne klasifikacije morskega dna. Pogledali si bomo celoten postopek, od zajema surovih podatkov do karte tipov morskega dna.