Login
English      Slovensko
DIST Oddelek za informacijske znanosti in tehnologijo

V ponedeljek, 14. maja 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

Luis A. LEIVA je soustanovitelj in glavni tehnološki direktor (CTO) pri podjetju Sciling s sedežem v Španiji.


Spletna stran: luis.leiva.name

Povzetek:

Na predavanju bo predavatelj predstavil pregled raziskovalnega dela pred in po prehodu iz akademskega sveta v industrijo (Sciling). Delal je predvsem na dveh širokih raziskovalnih področjih: interakcija človek-računalnik in strojno učenje. Ta pogovor bo predstavil najnovejše raziskovalno delo in programe v realnem svetu, ki so jih razvili pri Scilingu, od sistemov priporočevanja do odzivnih besedilnih povzetkov in aplikacij za sledenje besed.

O PREDAVATELJU:

Luis A. Leiva je soustanovitelj in CTO podjetja Sciling. Pred tem je delal kot podoktorski raziskovalec in glavni raziskovalec raziskovalnega središča PRHLT na Universitat Politècnica de València (UPV). Na UPV je leta 2012 pridobil doktorat iz računalništva. Njegovi raziskovalni interesi ležijo na presečišču interakcije človek-računalnik in strojnega učenja. Sodeloval je pri evropskih projektih in v zadnjih petih letih je objavil skoraj 50 člankov na vrhunskih konferencah in revijah. Je član združenja ACM in SIGCHI. Pogosto sodeluje v programskih odborih uglednih konferenc, kot so CHI, MobileHCI, IUI, ICMI, SIGIR ali CIKM. Prav tako je recenzent uglednih revij kot so IwC, IJHCS, TWEB, IMWUT. Je tudi prejemnik številnih nagrad iz industrije in akademskega sveta.

Vabljeni!