Login
English      Slovensko
DIST Oddelek za informacijske znanosti in tehnologijo

V ponedeljek, 14. maja 2018, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

Luis A. LEIVA je soustanovitelj in glavni tehnološki uradnik (CTO) pri podjetju Sciling, agencija za strojno učenje s sedežem v Španiji.

Spletna stran: luis.leiva.name

POVZETEK:

V tem pogovoru je pregled mojega nedavnega raziskovalnega dela, tako pred in po prehodu iz akademskega sveta (UPV) v industrijo (Sciling). Delal sem predvsem na dveh širokih raziskovalnih področjih: interakcija človek-računalnik in strojno učenje, čeprav sem tudi sodeloval z več raziskovalci na drugih področjih. Ta pogovor bo predstavil najnovejše raziskovalno delo in programe v realnem svetu, ki so jih razvili pri Scilingu, od sistemov priporočevanja do odzivnih besedilnih povzetkov in aplikacij za sledenje besed.

O PREDAVATELJU:

Luis A. Leiva je soustanovitelj in CTO Sciling-a. Pred tem je delal kot podoktorski raziskovalec in glavni raziskovalec raziskovalnega središča PRHLT na Universitat Politècnica de València (UPV). Od UPV je leta 2012 pridobil doktorat iz računalništva (CS). Njegovi raziskovalni interesi ležijo na presečišču interakcije človeka in računalnika in strojnega učenja. Sodeloval je pri evropskih projektih in v zadnjih petih letih je objavil skoraj 50 člankov na vrhunskih mestih CS. Je član združenja za računalniške stroje (ACM) in skupine za posebne interese v računalniško-humanistični interakciji (SIGCHI). Pogosto ocenjuje in sodeluje v programskem odboru z uglednimi konferencami CS, kot so CHI, MobileHCI, IUI, ICMI, SIGIR ali CIKM. Prav tako redno pregleduje pomembne CS revije, kot so IwC, IJHCS, TWEB, prepoznavanje vzorcev ali IMWUT. Je tudi prejemnik številnih nagrad iz industrije in akademskega sveta.

Vabljeni!