Login
English      Slovensko
DIST Oddelek za informacijske znanosti in tehnologijo

Peter CHANTHANAKONE bo v ponedeljek, 28. maja 2018, ob 16.00 predstavil seminar na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem.

Peter Chanthanakone je nagrajeni režiser in producent, specializiran za 3D animirane kratke filme. Zmagal je na številnih filmskih festivalih. Njegovi sanimirani filmi so bili predstavljeni v Nemčiji, Franciji, Avstriji, Kanadi, Kitajski, Belgiji, S. Koreji, Pakistanu, Indiji, Avstraliji, Italiji. na priznanem VIEW Animation Video Festival in na velikanskem zaslonu na Times Squareu na mednarodnem filmskem festivalu v NYC.

Spletna stran: https://art.uiowa.edu/people/peter-chanthanakone

Lokacija: MP1-FAMNIT

O Predavatelju:
Petrova dela so bila kumulativno izbrana na več kot 65 mednarodnih tekmovanjih. Peter je večletni vabljeni predavatelj na mednarodnih dogodkih kot so prestižna koferenca Siggraph Asia, Seulski mednarodni festival animiranega filma in animacije, Forum za animacijo v Aziji, Mednarodni simpozij elektronskih umetnosti in Društvo študij animacije. Je tudi član žirije prestižnega Elektronskega gledališča za Siggraph Asia in režiser in producent v RiFF Animation Studio v Bangkoku na Tajskem. Je izredni profesor za 3D animacijo na Univerzi v Iowi. Trenutno je gostujoči raziskovalec na univerzi Chulalongkorn v Bangkoku na Tajskem.