Login
English      Slovensko
DIST Oddelek za informacijske znanosti in tehnologijo

V ponedeljek, 28. novembra 2016, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper Ponedeljkov Seminar z naslovom "Univerzitetni programerski maraton".

Ponedeljkov seminar računalništva in informatike organizirata Oddelka za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

Prostor: FAMNIT-1-MP2 ob 16:00

Predavatelj: Nino Bašić

Naslov: Univerzitetni programerski maraton

Povzetek:
Univerzitetni programerski maraton (UPM) je slovensko tekmovanje za študente v programiranju, kjer je poudarek na poznavanju algoritmov in podatkovnih struktur. Tekmovanje je ekipno in sestoji iz treh predkol in finalnega tekmovanja. UPM poteka na vseh treh slovenskih univerzah hkrati (na Univerzi v Ljubljani, na Univerzi v Mariboru in na Univerzi na Primorskem). Poleg tega, da je nacionalno tekmovanje, predstavlja UPM kvalifikacije za CERC (Central Europe Regional Contest). CERC pa je sestavni del tekmovanja ACM International Collegiate Programming Contest, ki je največje, najprestižnejše in najstarejše tovrstno tekmovanje. Univerza na Primoskem se od leta 2003 dalje redno udeležuje tekmovanja UPM, od leta 2005 pa tudi tekmovanja CERC.

Najprej bodo predstavljena pravila tekmovanja UPM, zgodovina tekmovanja in seveda sodniški sistem. Nato si bomo ogledali nekaj izbranih tekmovalnih nalog. No koncu bomo naredili še pregled ostalih podobnih tekmovanj in strežnikov, ki zainteresiranim omogočajo samostojni trening.

Vabljeni!