Login
English      Slovensko
DIST Oddelek za informacijske znanosti in tehnologijo

V ponedeljek, 11. februarja 2019, bo ob 16.00 uri v prostorih UP FAMNIT predstavil doktroski študent Sead JAHIĆ predavanje v okviru ponedeljkovega seminarja.

Čas in prostor: *11. februar 2019* ob *16.00* v *FAMNIT-VP2 *

Predavatelj: Sead JAHIĆ
Sead Jahič je diplomiral leta 2012 na Fakulteti za naravoslovje in matematiko v Tuzli, Bosna in Hercegovina kot učitelj matematike. Med letoma 2012 in 2016 je bil asistent na Univerzi v Tuzli (uporabna matematika in računalništvo). Trenutno je doktorski študent in asistent na UP FAMNIT (računalništvo in informacijske tehnologije).

Naslov: Introduction to Sentiment Analysis of South-West Slavic Languages

Povzetek:

In this presentation, we are going to find out more about Sentiment Analysis, by reviewing two articles and give basic information about the book written by Katerina Veselovska -- Sentiment Analysis of Czech language.
The first article that we are going to review is "Sentiment analysis on tweets in a financial domain (Apple stock prices) and the second article is "Sentiment Annotation of Slovene User-Generated Content".
The aim of the presentation will be to convey to the audience more information about possible use of Sentiment Analysis in different areas of research.

Seminar bo potekal v angleškem jeziku.

Vabljeni!